dinsdag 11 november 2008

Maak het ze wat lastiger

Bij een aankondiging tot beslaglegging kun je; als je het niet eens bent, zo snel mogelijk in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter; probeer en neem contact op met de deurwaarder die het beslag wil of gaat leggen, en maak een afspraak over een eventuele betalingsregeling. De deurwaarder legt niet graag beslag, omdat het hemzelf teveel werk kost om het te doen. Ze hebben en zien liever gewoon geld, dus zullen ze 9 van de 10 keer accoord met een betalingsregeling. De opdrachtgever interesseerd het nu al niet meer, die wil gewoon zijn geld zien.

Echter soms kan het voorkomen dat een deurwaarder toch niet accoord gaat. Wat kun je dan doen? Tip 1: trek je huis met alle kostbare spullen leeg, en zet het in een opslag voor de dag dat het beslag betekend. De deurwaarder mag maar een keer langskomen om beslag te leggen, en als er geen bezittingen of spullen van waarde zijn, dan rust hem alleen nog beslag op bankrekening, en/of loon. Ook op de bankrekening kan hij maar 1 keer beslag leggen, want banken openen in de regel bij beslaglegging meteen een andere rekening voor je, en de 1e rekening waarop beslag wordt gelegd, wordt geblokkeerd.

ook loonbeslag kan maar 1 keer, en dan houdt het op. Mocht je baas je daarna op straat zetten, dan houdt het voor de deurwaarder ook op. Maar een eventueel aankomend loonbeslag aanspreekbaar op je werk. Vooral het midden en kleinbedrijf vinden het een enorme aanslag om de beslaglegging te verwerken. In de meeste gevallen kun je dan een symbolisch ontslag aanvragen, en verder gewoon handje contantje betaald worden. De enige die daar dan weet van heeft is de belastingdienst.
En dan kan de deurwaarder ook helemaal niets meer, en houdt het pad dan ook voor hem op.....

3 opmerkingen:

Girl with the orange hair zei

super interessant, merci!

Marcia.Freeke zei

hoi,

supergoed dat je vertelt over deurwaarders.

ik heb een vraag. stel je hebt geen waardevolle bezittingen thuis en ook geen werk of een gevulde bankrekening. laten de deurwaarder je dan met rust?

met vriendelijke groet
marcia

vincent zei

http://incassobrief.wordpress.com/